10 napos barnarizs kúra 1. nap

Nem is olyan nehéz kezdet

A cikk sorozat második részében a 10 napos barnarizs kúrám, első napjának tapasztalatait írom le. A bevezető első részt, is érdemes elolvasni, amiben arról van szó, hogy miért pont ezt választottam.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a rizskúrát szerettem volna megfejelni egy kis plussz méregtelenítéssel, amihez a homeopátiát választottam. Akinek ez nem tetszik az nyugodtan hagyja ki és ugorja át ezeket a részeket, külön kiemelem majd, ahol erről írok.

Szóval homeopátiás méregtelenítésnek számos fajtája lehet, én a legegyszerűbbet választottam:

  1.  páratlan napokon Nux vomica C30 1×5 golyó + Berberis vulgaris D6 1X5 golyó
  2. páros napokon Sulfur C30 1X5 golyó + Berberis vulgaris D6 1X5 golyó

(Forrás: A homeopátia kézikönyve – Dr. Molnár Mariann) Ezt fogom ismételgetni 10 napig.

Az első nap rögtön elrontottam a bevételt, mert nem néztem meg melyik szer mivel áll párban és mivel Nux vomica és Sulfur volt itthon bevettem mindkettőt. Nagy bajt nem csináltam vele, mert egymást sok mindenben kiegészítik.

De nézzük meg akkor, hogy melyik mire jó:

Nux vomica

Sok helyen olvashatunk róla, én most csak azt emelem ki, amiért választottam. Képes kitisztítani azokat a felesleges anyagokat, amelyek a különböző gyógyszerek miatt rakódnak le és hatással van a természetes szerek melléktermékeinek eltávolítására is, például gyomorkeserűk, a gyógynövények stb. Akkor is segít, ha valamiből túl sokat fogyasztunk és nem bírunk leállni vele. Jellemző, hogy a nagy zabálásokat, vagy ivászatokat, rosszullétek követik, sok gázzal és emésztési, ürítési nehézséggel. Az ülő munkát végzőknek is ajánlott. Lelkileg a lobbanékonyság, türelmetlenség és ingerlékenység jellemzi.

Berberis vulgaris

Epekiválasztást javító hatása van. Fokozza a vese tevékenységét is. Bőr- és ízületi problémáknál is hatásos. Oldja a feszültséget és a szorongást. Jellemző a kicsit közönyös viselkedés. Túlhajszoltság és koncentráció hiány esetén is segítség lehet.

Sulfur

Hatással van a bőrre, nyálkahártyákra, savós hártyákra, májra, kötőszövetre és a vérkeringés szerveire. Általános anyagcsere aktivátor, képes arra, hogy a lappangó tüneteket felszínre hozza. Elsősorban az allopátiás szereket, szteroidokat és antibiotikumokat képes kivezetni a szervezetből. Türelmetlenség, gyors lelkesülés, állandó kérdezősködés jellemzi.

Az első nap tapasztalatai:

Péntek van. Reggel az olajrágás nehéz volt, nagyon megfájdult az állkapcsom és elzsibbadt az egész arcom. Ezt leszámítva, nagyon jól ment minden, nem is gondoltam volna. Ízlett a rizs nem voltam éhes ebédig, akkor is jól esett, utána kicsit kimerültem, de nagytakarítást végeztem. Délután nagyon éhes lettem és nehéz volt megállni, hogy ne egyek mást és intenzíven elkezdtem fázni.Hogy csillapítsam a délutáni éhséget főztem cikória kávét és egy pici mézzel ittam. A keserű íztől majdnem visszaadtam mindent, amit addig fogyasztottam. Este is jól esett a rizs vacsorára.  A gyerekeknek is nagyon tetszett elkunyiztak belőle jó pár adagot.  Estére nagyon felerősödött a szaglásom és vastag fehér lepedék lett a nyelvemen, keserű ízzel, örültem hogy elindult valami kiválasztási folyamat. Nem tudtam wc-re menni, de délelőtt alig ittam, valószínűleg ez volt az oka. Összesen 4 x ettem.