Barnarizs kúra 2. nap – fejfájás

Megpróbálom gyorsan behozni a lemaradásomat, ami a barnarizs kúra tapasztalatait illeti. Az első napról itt írtam, a bevezető pedig itt olvasható.

FuJ.., FáJ a FeJ

Ebben a bejegyzésben megint lesz egy kis homeopátia, mert a második napon ért el engem a böjtölők rémálma, a borzalmas fejfájás. Mivel méregtelenítettem, ezért semmilyen pirula sem jöhetett szóba fájdalomcsillapítóként, mert akkor rögtön elvesztettem volna a vámon, amit nyertem a réven.

Rutinos motoros vagyok már, ami a fájdalom tűrést illeti, kb. 4 éve nem használok kemikáliát, hogy enyhítsem a különböző hasogató, szúró, ilyen-olyan testi kellemetlenségeket. Egyszer egy vizsgálaton a fél éves kisbabám véréből kimutatták azt a gyógyszert, amit én, születése után a mellgyulladás fájdalmaira használtam! Nagyon megdöbbentő volt, hiszen neki semmit nem adtam, ő csak az anyatejjel szívta magába.. Ez a tapasztalat nekem annyira meggyőző volt, hogy átlendít minden fájdalmon és segít legyőzni a késztetést, hogy tablettákat kapkodjak be. Enyhébb esetekben egy kis levendula illóolaj segíteni szokott, vagy egy masszázs, vagy egy kis pihenés. Durvább esetben egy hányás. (akinek volt már migrénje, tudja miről beszélek.)

Most nem jött be egyik sem. Estére annyira felerősödött a fejfájásom, hogy a falat akartam kaparni. Persze próbáltam arra koncentrálni, hogy HURRÁ működik a szervezetem és elindult a méreganyagok kiválasztása. Délután éreztem már, hogy gond lesz, ezért próbálkoztam teákkal, innen a kép a bejegyzés elején. DE sajnos a teák sem segítettek. Nem volt túl nagy a választék itthon, úgyhogy levendulát és kakukk füvet választottam egy kis hársfa virágot tettem még bele ízesítésként. Nagyon finom illata volt, amíg iszogattam jól esett és kellemesen felmelegített. Estére azonban elviselhetetlen lett a fájdalom, akkor előkaptam Ruediger Dahlke művét  ” A böjtölés nagy könyve”-t és kikerestem, hogy az én panaszaimnak mi felelne meg a legjobban. A könyv egy 4 oldalas táblázatban taglalja, hogy a böjt alatt jelentkező fejfájáson, mely homeopátiás szerek segíthetnek. Nekem egyértelműen a Lycopodium volt a nyerő választás. Este 8 körül elszopogattam pár golyót és lefeküdtem, de éjjel sem múlt el az éles fájdalom, ekkor megismételtem. Reggel tiszta fejjel ébredtem fájdalomnak nyoma sem volt.

Egyéb tapasztalataim a második napon:

Reggel megpróbálkoztam az olajrágással, de csak 5 percig bírtam csinálni, utána megfájdult az állkapcsom és nagyon gyorsan fehér nyúlós lett az olaj.  Jelezte, hogy intenzív folyamat indult el. Fogmosás után megittam a citromos vizet, ami jól esett. Fél órával ezután megettem a reggeli rizs adagomat, ami még jól esett. A délelőtt szépen eltelt, jól iszogattam a vizet. Főztem a családnak szombat lévén, most nem nem csipegettem közben, ahogy máskor szoktam. Nem kell nagy dolgokra gondolni, de mindig megkóstolom, hogy elég finom-e az a répa, amit a levesbe teszek.. Hát most erre is fény derült, hogy bizony eszegetek főzés közben és bármennyire is egészséges dolgokat, azért csak folyamatosan juttatok feladatot a gyomromnak, ami nem túl jó. Az ebéd már nehezen csúszott, mondjuk nézetem nagyon,  hogy mit esznek a többiek. Ilyenkor érdemes azt az ételt főzni a családnak, amit mi magunk nem nagyon kedvelünk, így kevésbé csábulunk el.  Már az asztalnál éreztem, hogy a szemeim erősen csukódnak le, ezért lefeküdtem. Ekkor már volt egy kis tompa nyomás a fejemben, ami fokozatosan erősödött ébredés után. Este annyira rosszul eset a rizs, hogy csak öklendezve tudtam megenni, de éreztem, hogy kell, mert az éhség még jobban erősíti a fejfájást.

Ami még említésre méltó az a rengeteg vizelet és a nagyon kemény széklet délelőtt. A széklet vizsgálatnak fogok még egy teljes bejegyzést szentelni, mert nagyon fontosnak tartom. A gyerekeknek már egészen kicsi korban meg kellene  tanítani, mert szerintem ez az egyik első lépés, hogy megismerjük a saját szervezetünk működését. Szóval erről is fogok írni minden napnál, akinek ez undorító, kérem ugorja át.