Barnarizs kúra 3. nap – víz ivás

Víz, víz tiszta víz, hanem tiszta vidd vissza, majd a szamár megissza!

Ebben a bejegyzésben a víz ivás fontosságáról lesz szó. A böjtnek kiemelten fontos része a megfelelő mennyiségű és minőségű folyadék fogyasztása, mert a felszabaduló mérgeknek távozniuk kell a szervezetből, széklettel, vizelettel, verejtékkel. Az utóbbi kettőhöz elengedhetetlen a folyadék, de bizony a megfelelő széklethez is. A testünknek kb. 70%-a víz, így kézenfekvő, hogy azt igyunk a legtöbbet. A víz egy csodálatos anyag, amely képes több formát ölteni és információt hordozni. Erről ez a rövid kis videó is tanúskodik:

https://www.youtube.com/watch?v=RnTg9hu7BDE

Rendben igyunk vizet, de nem mindegy, hogy milyet. Szeretnék mindenkit biztatni, hogy ha lehet ne palackozottat, hanem tisztítottat. Víz szűrős kancsók már viszonylag olcsón elérhetők, de kis víztisztító készülékek, amik a konyhai csapra szerelhetőek is könnyen behozzák az árukat. Nem bonyolult. Nekünk 4 éve van, 2 évente kell cserélni a szűrő betétet. A főzéshez is ezt használom.

A cikk elején lévő képen látható kancsó a kísérletem. A böjt kapcsán kezdtem el tűnődni azon, hogy a strukturált víz hozhat-e még valami újat az életembe. Mit is jelent az, hogy strukturált? Saját szavaimmal, olyan víz, amelyet az eredeti, természetes formájába állítunk vissza, szabályos szerkezetű vízmolekulák alkotják, ezt nevezzük struktúrának. Olyanok, mint az alábbi képen.

Ugye milyen bámulatba ejtően gyönyörű? Sajnos a vezetékes víz már nem rendelkezik ilyen szerkezettel, mert a magasnyomás, a vegyszerek és a hosszas szállítás eldeformálják. A vegyszer mentesítést szolgálja a víztisztító, míg a szabályos szerkezetet a kancsó képes visszaállítani. Az alábbi módon:

Svájci tudósok Dr. Emoto kísérletéit felhasználva rájöttek, hogy a víz reagál az őt körülvevő edény alakjára is, méghozzá szerkezetváltozással. Ha ez az edény az aranymetszés szabályai szerint készült, akkor strukturált vizet kaphatunk 3 perc alatt. Árulnak ilyen kancsót ugyan, de az aranymetszés szabályainak alkalmazása nagyon nagy múltú, a népi kancsók is megfelelnek neki.

Ebből kiindulva gondoltam, hogy kísérletezem. A képen látható kancsót édesapámtól kaptam a diplomaosztómra, hat boros pohár társaságában, amik a vitrinben pihentek eddig. Így több vasat is tartok egyszerre a tűzbe, mert használok valami olyat, aminek eddig csak díszítő funkciója volt, nem szereztem be valami újabb tárgyat, amire lehet, hogy nincs is szükségem, de a kíváncsiságomat kielégíti. (Programozás képen elhelyeztem egy tisztít feliratú cetlit az üveg alá.) És még egy nyereségem is van, drága édesapámra emlékezem minden alkalommal, amikor felemelem, hogy töltsek. Egyébként is kapcsolódik alakja bennem a vízhez, a fülembe csengnek szavai, amikor arról mesélt mennyire tiltakozott, hogy a vidéki csatornahálózat kiépítése miatt  felszámoltatták a kutakat. Sokat emlegette ezt, és mondogatta, hogy ez nagy hiba volt..

A harmadik napi tapasztalataim:

Reggel hosszabban sikerült az olajrágás, jól esett, főleg a meleg vizes öblögetéssel. Ezt követően megittam a citromos vizemet, ami frissítő volt és több már nem is fért a reggelbe, mivel vasárnap lévén misére mentünk. Jó két órás volt a program, nagyon éhes lettem , úgyhogy puffasztott barnarizst ettem. Pár szeletet, nagyon lassan, jól megrágva sok nyállal. Ettől aztán ebédre még éhesebb lettem, hiába a pufi rizs nem táplálék. A fejfájásnak nyoma sem volt, ellenben jól aludtam és könnyen ébredtem az óraátállítás ellenére. Ebédre újhagymát sütöttem a rizs alá, amit egy kis olívaolajon átpirítottam. Este gyömbérrel, fokhagymával és egy kis curry porral ettem. Székletem volt, de kevés és meglepő módon nem büdös. Egész nap tudtam tartani a folyamatos ivást.

Azóta már eltelt egy hónap, továbbra is a kancsóból iszom a vizet, ami nekem nagyon ízlik és a szememet is gyönyörködteti. Sajnos többször előfordul, hogy eszegetek ivás helyett, de most már észreveszem! Azt hiszem ez a tudatosulás első jele és pozitív változásnak ítélem.