Miért sikertelen a fogyás és az életmódváltás?

A legtöbb ember úgy áll neki leadni a súlyfeleslegét, hogy az lebeg a szeme előtt, ha végig csinál egy diétát és mozog egy darabig, minden jó és szép lesz, aztán visszatérhet az eredeti kerékvágásba. Én azt mondom nincs tartós fogyás gyökeres életmódváltás, szokásformálás és TÁMOGATÓ KÖZEG nélkül. Ez a cikk az utóbbiról szól, mert nem is gondolnád, hogy ez mennyire fontos! Támogató közeg lehet sokféle, de a legközvetlenebb a szűk családod, akikkel együtt élsz. Ismersz olyan családokat, ahol valakinek speciális diétát kell tartania? Mit csinál a család többi tagja? Valamennyire alkalmazkodik..

Ez itt a lényeg. Ha egyedül próbálsz urrá lenni a súlyfeleslegeden, diétával kínzod magad újra és újra, de a többiek mindent úgy csinálnak, mint máskor, borzasztó nagy lesz a kísértés, hogy abbahagyd, vagy visszatérj te is az eredeti táplálkozási szokásaidhoz. Had kérdezzek valamit: Ha netán édesanya vagy és valamelyik gyermekednek születésnapja van, mindent elkövetsz, hogy finom ételeket varázsolj az asztalra csemetédnek, ugye? Érezted-e már ilyenkor azt, hogy: "Na jó, csak most az egyszer egy kicsit eszek belőle, végülis megérdemlem/én csináltam..

Ha volt már ilyen tapasztalatod, kérlek egy percre gondolkodj el azon, hogy mennyivel egyszerűbb lenne, ha mindenki veled diétázna és bűntudat nélkül ehetnél mindenből, ahogy a többiek! Persze most azt gondolod, hogy de a férjem, vagy a gyerekeim, miért kínozzam őket! 

Egy igazán jól átgondolt életmódváltás nem kínzás, sőt igazi gondoskodás a családod felé! Nem csak lemondásokkal jár, inkább reformokkal, amellyet egész életen át lehet szenvedés nélkül követni. 

Ha túlsúlyod van, meghatározott bélflórával rendelkezel és bizony a családod többi tagjával is megosztod ezeket a bacikat. Lehet, hogy más nem küzd a családban a kilókkal, de más formában biztosan megnyilvánul a felborult flóra. A családod pillanatnyi örömei helyett, nézz a jövőbe: szeretnéd, hogy a párod magasvérnyomással, szív és érrendszeri problémákkal, esetleg cukorbetegséggel, netán rákkal küzdjön? Szeretnéd, hogy a gyermekeidnek gyorsan romoljanak a fogai, allergiával, koncentrációs problémákkal, vagy narancsbőrrel, pattanásokkal küzdjenek? Nem, ugye?! Akkor ezeket a problémákat kösd össze most a fejedben a te túlsúlyoddal, mert bizony a gyökerük közös és a helytelen szokásokból fakadnak. Helyes életmóddal ezek mind megelőzhetőek és boldog lesz az egész család, mellesleg te leadod a plussz kilókat.

Ha segítségre van szükséged a változtatáshoz, fordulj hozzám bizalommal. Test analizáló készülékkel megnézzük milyen a jelenlegi egészségi állapotod és kitaláljuk, hogy tudod zökkenőmentessé tenni az egész család életmódváltását!