TEJ-, TOJÁS-, CUKOR-, ÉLESZTŐ- ÉS GLUTÉNMENTES ALMAFÁNK

TEJ-, TOJÁS-, CUKOR-, ÉLESZTŐ- ÉS GLUTÉNMENTES ALMAFÁNK

Nincs farsang fánk nélkül.
Ezt a receptet egy pár éve alkottam és nagy kedvencem. Végtelenül egyszerű, gyors és ízletes. Igazi almamentő finomság, ha kicsit fonnyadásnak indult gyümölcsöt használnánk fel hozzá. Arra figyelni kell, hogy penészes, rothadt termésekből ne készítsük. A pénész nagyon sok problémát okoz az immunrendszernek.
Mivel az alma adja az édességét, lehet hozzá bőven finom lekvárokat enni.
Alakbarátnak azért nem nevezném, a zsírban sütés sosem az egészséget szolgálja. Rostban gazdag, az almának, lenmagnak és a kölesnek hála, kevésbé liftezteti a vércukrunkat, mint a hagyományos társai.
Ideális hétvégi finomságnak, mondjuk uzsonnára, NEM AZ EBÉD MEGKORONÁZÁSÁRA.
Ha ezeket a kis szabályokat betartjuk, néha-néha belefér egy ilyen finom falat!